Vraag nu uw offerte

Hoe promoten we een nieuwe website?

bezoekers, google, lancering, oplevering, SEO, sitemap, sitemap.xml, website, zoekmachines

Als we bij Aurealis een nieuwe website mogen lanceren, dan geven we die graag een extra duwtje in de rug. Op deze manier wordt de nieuwe website eens zo snel door zoekmachines en bezoekers opgepikt. Hoe pakken we dit aan?

Het is altijd een plezierig moment als we aan onze klant kunnen laten weten dat de nieuwe website afgewerkt is. Na het effectief online brengen voeren we altijd nog een aantal extra stappen uit om de website meteen een echte “jumpstart” te geven:

Sitemaps

Al tijdens de ontwikkeling werd er aandacht besteed aan de sitemaps, die pagina's waarin de hele structuur van de website opgelijst wordt. Voor alle websites wordt er voorzien in een sitemap in de website zelf, toegankelijk voor de bezoekers. Bij sommige websites is deze sitemap niet direct bereikbaar, omdat het te weinig zin zou hebben. Bij eenvoudige websites kan het bijvoorbeeld zijn dat alle pagina's reeds in de menu vermeld zijn. In dat geval is een sitemap in de website overbodig, en mogelijk zelfs verwarrend.

Naast de sitemap in de website werkt Aurealis ook voor elk project met een zogenaamde sitemap.xml. Dit is een bestandje, speciaal opgebouwd voor de zoekmachines, waarin zij de verschillende pagina's van de website kunnen terugvinden, samen met het relatieve belang van elk van deze pagina's in de website. Op deze manier krijgt een zoekmachine op een heel snelle manier meteen een overzicht van alle pagina's van een website. Dat de sitemap.xml vaak gelezen wordt door robots zien we duidelijk in de statistieken. Dit bestand vormt dus een zeer waardevolle, onzichtbare hulp naar zoekmachines toe.

Aanmelden bij Google

Regelmatig vind je webbureaus die je website bij een heel hoog aantal zoekmachines aanmelden. Soms vraag ik me dan af of er effectief wel zoveel zijn. Los daarvan is het vooral dom om dat te doen, als je weet dat Google het overgrote deel van de zoekopdrachten uitvoert. Wat dan nog rest zijn slechts kruimels, en die worden dan nog grotendeels weggeplukt door Microsoft, met hun zoekmachine Bing (het vroegere MSN).

Bij Aurealis melden we de website dan ook maar op 1 zoekmachine aan, en dat is Google zelf. We doen dit aan de hand van Google Webmaster Tools, of helpen onze klant om dit zelf te doen, en verder op te volgen. Op deze manier is men er zeker van dat men snel opgenomen wordt daar waar het belangrijk is, zonder meer te betalen voor aanmeldingen waarvan de waarde betwistbaar is.

SEO

Laten we de andere zoekmachines dan helemaal links liggen? Uiteraard niet, onze websites worden steeds zo opgebouwd dat zoekmachines er vlot mee overweg kunnen. Het resultaat daarvan kan eveneens zwart op wit teruggevonden worden in de statistieken van de website.

In de kijker!

En als laatste stap nemen we de nieuwe website graag op op onze eigen website. Zowel op de homepagina, als in het portfolio wordt de nieuwe website vermeld, met een zinvolle tekst op de link naar de website. Op deze manier merken we dat zoekmachines vlug de weg vinden naar de nieuwe website en deze snel in hun index opnemen. En daarnaast levert dit uiteraard ook meteen de eerste nieuwe bezoekers op.

Met deze eenvoudige maar doeltreffende maatregelen zorgen we ervoor dat elke nieuwe website buitengewoon vlot gelanceerd wordt. Onze klanten hebben dit al mogen ervaren, en zijn er allen steeds erg over te spreken! En als onze klanten gelukkig zijn, dan zijn wij het ook!

 

Wie is Aurealis

Aurealis is een gedreven onderneming die zich specialiseert in webontwikkeling op maat: van de kleinste website tot een complexe applicatie om uw zaak te vereenvoudigen.

Dit alles wordt uitgewerkt met oog voor kwaliteit, en geleverd met een onberispelijke service, ook na de oplevering!

Onze diensten omvatten webdesign (ontwerpen en ontwikkelen van websites), maar vooral webontwikkeling (online software op maat - webapplicatie ontwikkeling) en ook grafisch werk (drukwerk, logo-ontwerp, storytelling, ...).

Geef ons gerust een seintje, onze service start hier!

 

Terug naar Aurealis Labs