Vraag nu uw offerte

In the cloud

cloud computing, in the cloud, online software, software as a service, webapplicatie

Je hebt het wellicht ook al horen waaien “in the cloud”, maar wat betekent dit in godsnaam? En wat is er zoal aan cloud-diensten mogelijk?

Cloud computing

Met cloud computing wordt eigenlijk het spreiden van software (programma's) en data (gegevens) over meerdere computers bedoeld.

De programma's waar je gebruik van maakt staan dus niet langer op je eigen computer, maar zijn beschikbaar via internet. Een voorbeeld hiervan is het CMS waarmee onze klanten hun website beheren. In plaats van een programma te installeren op hun PC kunnen ze naar een bepaald webadres surfen, en van daaruit hun website op een eenvoudige manier beheren.

in-the-cloud Ook zie je steeds vaker dat gegevens in de cloud opgeslagen worden. Met onze eigen webapplicatie Yife kan je zo bijvoorbeeld online je favorieten of bookmarks opslaan. In plaats van een pagina aan je favorieten toe te voegen ga je naar je eigen Yife-pagina, en voeg je daar de link in. Hiermee heb je jouw gegevens (die ene link) in “the cloud” geplaatst: deze is immers niet op jouw PC opgeslagen, maar op een server op internet. Andere voorbeelden van data in de cloud zijn webmail-applicaties (vb. Gmail, Hotmail,...), maar ook foto-sites als Picasa, Flickr,...

Voor een uitgebreidere uitleg omtrent Cloud Computing verwijzen we graag naar Wikipedia, dat bovendien onderscheid maakt tussen de verschillende vormen van Cloud Computing.

Voordelen

Dat deze evolutie tal van voordelen kent is overduidelijk:

Eindeloze mogelijkheden

Omdat de gegevens op internet opgeslagen worden, of via internet aangeboden worden, zijn de mogelijkheden enorm divers. Zo is het vandaag perfect mogelijk om online:

Ook de vele Video-on-Demand toepassingen, waarbij je een film, serie of uitzending rechtstreeks bij je TV-aanbieder bestelt vallen onder de noemer Cloud Computing.

Zoals je ziet biedt Cloud Computing heel veel mogelijkheden, en is het stilaan toch al je leven in geslopen.

 

Wie is Aurealis

Aurealis is een gedreven onderneming die zich specialiseert in webontwikkeling op maat: van de kleinste website tot een complexe applicatie om uw zaak te vereenvoudigen.

Dit alles wordt uitgewerkt met oog voor kwaliteit, en geleverd met een onberispelijke service, ook na de oplevering!

Onze diensten omvatten webdesign (ontwerpen en ontwikkelen van websites), maar vooral webontwikkeling (online software op maat - webapplicatie ontwikkeling) en ook grafisch werk (drukwerk, logo-ontwerp, storytelling, ...).

Geef ons gerust een seintje, onze service start hier!

 

Terug naar Aurealis Labs