Vraag nu uw offerte

Noudattaa, onze administratieve webapplicatie

administratie, aurealis, webapplicatie

Onze administratie applicatie prijkt al even in het portfolio, en we kregen er ook al enkele keren vragen over, vandaar dat ik graag in onze Labs iets meer vertel over deze (voor ons toch!) superhandige webapplicatie.

De aanzet voor deze webapplicatie was de zoektocht naar een goede applicatie om todo's te beheren. Ik gebruikte al even een gratis online service, waar ik best tevreden van was, behalve dat de mogelijkheden beperkt waren tot enkel todo's. Ik wilde graag meer kunnen beheren. Bij het rondkijken naar de verschillende mogelijkheden merkte ik dat er eigenlijk niet veel was dat aan mijn specifieke wensen kon voldoen, en dus besloot ik tot het creëren van een eigen webapplicatie. Op deze manier had ik alle touwtjes zelf in handen, en bovendien was het een mooi uitstalraam voor Aurealis.

Vereisten

webapplicatie-noudattaBij het uitwerken begon ik op te lijsten wat ik allemaal van het systeem verwachtte: het moest niet alleen taken kunnen beheren, maar ook de opvolging van klanten, projecten, offertes en facturen wilde ik allemaal samenvoegen. Daarnaast had ik ook graag de mogelijkheid gehad om alle specifieke projectgegevens (zoals mail, ftp en dergelijke) te bundelen.

Uiteraard moesten alle gegevens snel doorzoekbaar, en oproepbaar zijn, zodat ik iemand ten allen tijde snel zou kunnen verder helpen, zonder de hele workflow waar ik mee bezig was te verstoren.

Daarnaast verlangde ik ook naar de mogelijkheid om in de webapplicatie de vorderingen aan projecten bij te houden, en die ook gericht naar klanten te communiceren. Op deze manier kunnen zij steeds kijken hoe ver we reeds staan, zonder dat men ons actief hoeft te mailen of te bellen.

Als laatste wilde ik graag met een erg slimme todo-lijst werken, die mij niet alleen de taken toont volgens het belang, maar ook rekening houdt met deadlines, te verwachten doorlooptijden etc.

Uitwerking

Het werd uiteindelijk een webapplicatie waar ik een behoorlijke tijd aan spendeerde, maar alle vereiste functionaliteiten kregen het plekje dat ze verdienden, met hier en daar een mooie en nuttige uitbreiding, inspelend op mijn specifieke behoefte. Een voorbeeldje? Zo heb ik een functie voorzien waarin ik kan opgeven hoeveel tijd ik ter beschikking heb, en het systeem zoekt me automatisch een bijpassende taak die binnen dat bestek kan uitgevoerd worden. Kleine taakjes worden op deze manier eens zo vlot afgewerkt!

Ook het bijhouden van de gegevens van elk van de projecten heeft me reeds veel diensten bewezen. In plaats van steeds in een rekenblad (bv. Excel) te moeten zoeken naar de juiste gegevens, selecteer ik nu enkel het juiste project, en krijg ik alle relevante gegevens meteen te zien.

Beveiliging

Aangezien deze webapplicatie een belangrijk deel van mijn administratie bevat moest de beveiliging zeker in orde zijn. Ik heb er dan ook de nodige aandacht aan besteed: zo is de toegang ertoe niet alleen beperkt met een paswoord, maar ook naar omgeving toe. Op deze manier is dit heel strikt geregeld. Uiteraard is er ook voorzien op een “intrusion detection” systeem, zodat ik snel op de hoogte gesteld wordt van eventuele inbraakpogingen.

Lancering

Aangezien het vooral een interne webapplicatie betreft was een grootse lancering niet nodig. Enkel met de naam hebben we wat problemen gehad. De interne werknaam die we gebruikten is “Noudattaa”, wat volgens Google Translate Fins is voor “opvolgen” (ik heb nogal een fascinatie voor alles wat met Finland te maken heeft). Omdat deze naam nogal moeilijk was hebben we de website uiteindelijk gewoon op aurealis.be gezet, op een apart subdomein. Dit communiceert ook het vlotst naar onze klanten toe in verband met het opvolgen van hun project(en).

Besluit

Over het algemeen ben ik erg tevreden van deze webapplicatie. Vooral de slimme takenlijst is een ware revolutie! Ook het uitbreidbare karakter is een enorme meerwaarde: op een erg eenvoudige manier kan ik steeds functionaliteiten toevoegen naarmate ik iets mis, of functionaliteiten aanpassen naar een eventuele nieuwe workflow.

Om een idee te geven, aan deze applicatie ben ik in totaal een viertal maand bezig geweest. Als dit voor u als klant gebeurt zou het dus een aardige investering vergen, maar een die wel vanaf de allereerste minuut dat ze in gebruik is rendeert, net omdat het volledig maatwerk is, gebouwd op een solide basis. Heb je interesse in een vrijblijvende demo van deze webapplicatie, of wens je graag een (eveneens vrijblijvende) offerte, geef ons dan zeker vandaag nog een seintje! We maken er graag werk van, het is niet voor niets onze specialiteit!

 

Wie is Aurealis

Aurealis is een gedreven onderneming die zich specialiseert in webontwikkeling op maat: van de kleinste website tot een complexe applicatie om uw zaak te vereenvoudigen.

Dit alles wordt uitgewerkt met oog voor kwaliteit, en geleverd met een onberispelijke service, ook na de oplevering!

Onze diensten omvatten webdesign (ontwerpen en ontwikkelen van websites), maar vooral webontwikkeling (online software op maat - webapplicatie ontwikkeling) en ook grafisch werk (drukwerk, logo-ontwerp, storytelling, ...).

Geef ons gerust een seintje, onze service start hier!

 

Terug naar Aurealis Labs