Vraag nu uw offerte

Webapplicatie: op een interne server of gehost?

backup, beveiliging, extern, hosted, intern, server, service, webapplicatie

We kregen de vraag al enkele malen: een klant wenst een webapplicatie te laten uitwerken, maar wil deze graag intern plaatsen. Wij verkiezen echter steeds een externe of “hosted” oplossing. We overlopen graag even de verschillen.

Webapplicatie

Dat de noden van een webapplicatie heel anders zijn dan die van een website, daar bestaat geen twijfel over: zo moet een webapplicatie meestal niet publiek beschikbaar zijn, heeft een webapplicatie vaak veel meer schijfruimte en/of dataverkeer nodig dan een website, en bovenal, zijn de gegevens die ermee verwerkt worden van een veel groter belang. Dergelijke specifieke noden vragen dan ook om een aangepaste oplossing voor de server waarop de applicatie komt te staan.

Mogelijkheden

Men kan er voor opteren om deze server intern te houden, of extern te plaatsen. Als men voor intern kiest betekent dit dat men zelf voor een server zorgt en deze zelf beheert. Als alternatief stellen we vaak voor om met een externe server te werken. In dat geval laten we het beheer en de installatie van de server over aan onze partner, maar moet de klant de applicatie gebruiken via het internet.

Welke kiezen?

Elke van de oplossingen heeft zijn voordelen. Bij het intern hosten van de applicatie zijn dit:

Kiest men ervoor de gegevens extern te hosten, dan zijn de voordelen als volgt:

Als webbureau gaat onze voorkeur ten allen tijde uit naar een hosted oplossing. Op deze manier verzekeren we onszelf van de beste service naar de klant toe. De specifieke voordelen van een interne server boven een hosted oplossing zijn vaak te omzeilen door optimalisaties, of wegen in onze ogen niet op tegen de belangrijkste voordelen van een hosted oplossing (backups, service, beheer van de server). Vaak zal een hosted oplossing ook financieel de beste keuze zijn. Om de bedrijfszekerheid van de webapplicatie te garanderen bieden we klanten indien gewenst ook aan om zelf rechtstreeks met de hosting-provider een contract aan te gaan. Mocht er ooit iets mislopen met Aurealis, dan is onze klant toch zeker van de continuïteit van zijn applicatie en zijn gegevens.

Uiteraard staan we steeds open voor elke mening, en zullen we voor elk project de specifieke voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, om zo de beste oplossing te kiezen.

 

Wie is Aurealis

Aurealis is een gedreven onderneming die zich specialiseert in webontwikkeling op maat: van de kleinste website tot een complexe applicatie om uw zaak te vereenvoudigen.

Dit alles wordt uitgewerkt met oog voor kwaliteit, en geleverd met een onberispelijke service, ook na de oplevering!

Onze diensten omvatten webdesign (ontwerpen en ontwikkelen van websites), maar vooral webontwikkeling (online software op maat - webapplicatie ontwikkeling) en ook grafisch werk (drukwerk, logo-ontwerp, storytelling, ...).

Geef ons gerust een seintje, onze service start hier!

 

Terug naar Aurealis Labs