Vraag nu uw offerte

Performantie optimalisatie

MySite, optimalisatie, performantie, snelheid

Om de gebruikservaring van Aurealis MySite zo ver mogelijk te optimaliseren hebben we veel moeite gestoken in het zo performant mogelijk maken van het CMS-systeem. Er werden technieken gebruikt die door zowel Google als Yahoo aangeraden worden, naast technieken die we uit de eigen technologische proeftuin geoogst hebben.

Telkens een bezoeker een pagina van een website opvraagt dient de website een aantal gegevens naar die bezoeker door te sturen. Vooreerst is er uiteraard de pagina zelf, met de teksten en de opbouw. Daarnaast zijn er ook nog extra elementen zoals foto's, stijldefinities (bepalen hoe je website eruit ziet) en scripts (bepalen mee hoe de website zich gedraagt). Hoe meer van deze elementen er zijn, en hoe groter ze zijn, hoe trager de website zal worden in gebruik. Daarom is het belangrijk deze te optimaliseren, om zo de snelheid van de website te blijven waarborgen.

Om een website sneller te maken beginnen we vooreerst met het kleiner maken van het aantal elementen. Elk element vertegenwoordigt immers een aanvraag naar de website, en elke aanvraag betekent een kleine vertraging. Bovendien kunnen slechts een klein aantal aanvragen tegelijk behandeld worden, waardoor dit extra vertraging oplevert.
Het aantal aanvragen verminderen kunnen we doen door samenhorende elementen samen te voegen, en in de mate van het mogelijke enkel te laden als het echt nodig is voor de opgevraagde pagina. Op deze manier kan het aantal aanvragen voor 1 pagina soms spectaculair omlaag, en verbetert de performantie van de website meteen enorm. Een winst halen van 50% is op dit vlak geen utopie!

Naast het verminderen van het aantal aanvragen kunnen we ook nog de gegevens die de website wel moet versturen verder optimaliseren. Ook hier geldt immers “hoe minder hoe beter”. Dit kunnen we doen door enerzijds een propere programmeerstijl aan te houden, en anderzijds door de nodige optimalisatietechnieken toe te passen. Ook op dit vlak zijn aanzienlijke winsten te boeken. Die winsten worden zelfs nog uitgebreider als we eveneens gaan rekening houden met de caching-mechanismen van webbrowsers. Het gaat echter iets te ver om dit in detail uit te leggen.

Als we al deze technieken samenvoegen komen we op een enorme verbetering uit. We proberen er steeds voor te zorgen dat de laadtijd voor een website zo minimaal mogelijk blijft. Uiteraard is dit erg sterk afhankelijk van het type website, en de hoeveelheid gegevens.

 

Wie is Aurealis

Aurealis is een gedreven onderneming die zich specialiseert in webontwikkeling op maat: van de kleinste website tot een complexe applicatie om uw zaak te vereenvoudigen.

Dit alles wordt uitgewerkt met oog voor kwaliteit, en geleverd met een onberispelijke service, ook na de oplevering!

Onze diensten omvatten webdesign (ontwerpen en ontwikkelen van websites), maar vooral webontwikkeling (online software op maat - webapplicatie ontwikkeling) en ook grafisch werk (drukwerk, logo-ontwerp, storytelling, ...).

Geef ons gerust een seintje, onze service start hier!

 

Terug naar Aurealis Labs