Vraag nu uw offerte

Responsive webdesign

Responsive, schermgrootte, webdesign

Vraag ?

Responsive-webdesign

Als je 's avonds in de zetel zit, en je wilt iets op internet opzoeken, dan gebruik je het toestel dat het dichtste bij je ligt? Of, ga je naar je (meest-gebruikte) computer, en zet je die eventueel (opnieuw) aan?

Als je het eerste antwoord gegeven hebt, en in de praktijk blijkt dat vaak je smartphone of tablet te zijn, is het je dan ook al opgevallen dat sommige sites meteen, dus zonder zoomen of horizontaal scrollen leesbaar zijn, en je voor andere maar in het rond blijft schuiven?

Het verschil zit hem in het onderwerp van deze nieuwsbrief: responsive webdesign!

Het goede nieuws is: responsive webdesign is ook voor uw website perfect mogelijk. Lees dus zeker verder hoe het werkt, en waarom het nuttig is.

 

Een website met een responsive design past zich automatisch aan aan de schermgrootte en -resolutie van het gebruikte toestel: de website wordt zo geprogrammeerd dat hij anders weergeeft op computers, laptops, tablets en smartphones.

Concreet gebeurt bv. een of meerdere van volgende aanpassingen:

 

Responsive design, meer dan een mobiele versie...


Responsive webdesign is ontstaan uit het frequentere gebruik van smartphones voor internet-gebruik, maar gaat veel verder dan dat. Zo pinnen we ons bijvoorbeeld niet vast op enkele schermgroottes (bv. iPhone, iPad, laptop), maar zorgen we voor een vloeiende overgang, ongeacht het formaat.

Zo is de website niet alleen “mobiel” vandaag, maar klaar voor elk formaat, nu en in de toekomst.

Iets voor jou? We helpen je graag met het vinden van het antwoord!

Tipje van de sluier: bekijk eens de website-statistieken en ontdek hoeveel mobiele bezoekers je website kreeg in 2014 (vs. 2018). Is dit een groot aandeel (> 10%), dan kan het aangewezen zijn een responsive design in te werken.

Maar ook als dat het geval (nog) niet is, kan je je best reeds voorbereiden. Misschien is het zelfs het moment om te combineren met een opfrisbeurt voor je website? Zo sla je 2 vliegen in 1 klap.

 

Wie is Aurealis

Aurealis is een gedreven onderneming die zich specialiseert in webontwikkeling op maat: van de kleinste website tot een complexe applicatie om uw zaak te vereenvoudigen.

Dit alles wordt uitgewerkt met oog voor kwaliteit, en geleverd met een onberispelijke service, ook na de oplevering!

Onze diensten omvatten webdesign (ontwerpen en ontwikkelen van websites), maar vooral webontwikkeling (online software op maat - webapplicatie ontwikkeling) en ook grafisch werk (drukwerk, logo-ontwerp, storytelling, ...).

Geef ons gerust een seintje, onze service start hier!

 

Terug naar Aurealis Labs