Vraag nu uw offerte

Origineel uit de hoek komen ... marketing strategie?

herkenbaar, marketing, top level domein

 

Nieuwe domeinnamen, een hebbeding? Of een belangrijke zet in je marketing-strategie?

Wanneer je aan een website begon te denken was het wellicht een van de eerste vraagstukken: de perfecte domeinnaam! Meestal gewoon de naam van uw bedrijf, soms iets meer bijzonder, maar altijd uniek, herkenbaar, en liefst zo leesbaar mogelijk. De .be, .com, .nl of .eu was bijna vanzelfsprekend.

Tot nu!
Want sinds enkele jaren zijn er tientallen nieuwe zogenaamde toplevel domeinen bijgekomen.

Toplevel-domein-aq

 

Wat is een top level domein of TLD?

Een topleveldomein of TLD (letterlijk hoogste-niveaudomein) is het meest rechtse gedeelte in een internet-domeinnaam. Er wordt ook wel gesproken van een (domeinnaam) extensie of internetextensie.

Van in het begin waren er verschillende types TLD's: de zogenaamde ccTLD's duiden een land of geografisch gebied aan (bv. .eu, .be, .nl, .nu,...), en de gTLD's zijn meer algemene extensies: .com is bedoeld voor bedrijven, .org voor organisaties, enz.

 

Wat verandert er?

In 2011 is er beslist dat iedereen een eigen TLD kan creëren. Sinds einde 2013 beginnen stelselmatig nieuwe extensies op te duiken, waarvan de meest opvallende bij ons bv. .vlaanderen, .brussels of .gent zijn.

Elke maand komen er nieuwe extensies bij, en je kan dan ook perfect extra domeinnamen registreren om te gebruiken:
bv. aurealis.vlaanderen, aurealis.cloud, aurealis.global,...

 

Hoe belangrijk is dit voor u?

Vooreerst betekent het dat je meer keuze hebt om een domeinnaam te kiezen, en op dit moment spring je nog uit de band door een bijzondere keuze te maken.

Toplevel-domeinen

Anderzijds betekent het ook dat jouw domeinnaam die je nu als .be of .com geregistreerd hebt, opnieuw vrij komt met een andere extensie. Het is aan jou de keuze of zo'n extra extensie de moeite waard is of niet.

Naar resultaten in Google zal het niet veel verschil maken, je doet het dus om je naam te vrijwaren, om origineel uit de hoek te komen, een statement te maken,...

Wat dacht je er bijvoorbeeld van om je activiteit te weerspiegelen in je extensie? Voor onszelf denken we bv. aan aurealis.software, maar .holiday, .lighting, .architect, .cleaning, .coach, .immo, .solar en nog veel meer zijn intussen ook mogelijk!

Contacteer ons gerust vrijblijvend voor meer informatie, of voor de registratie van uw bijzondere domeinnaam!

 

Wie is Aurealis

Aurealis is een gedreven onderneming die zich specialiseert in webontwikkeling op maat: van de kleinste website tot een complexe applicatie om uw zaak te vereenvoudigen.

Dit alles wordt uitgewerkt met oog voor kwaliteit, en geleverd met een onberispelijke service, ook na de oplevering!

Onze diensten omvatten webdesign (ontwerpen en ontwikkelen van websites), maar vooral webontwikkeling (online software op maat - webapplicatie ontwikkeling) en ook grafisch werk (drukwerk, logo-ontwerp, storytelling, ...).

Geef ons gerust een seintje, onze service start hier!

 

Terug naar Aurealis Labs